Meny
Vi har en levande meny som ändras efter tillgång, säsong och kvalitét varje dag.
SOMMARLUNCH
Snacks & mindre
Salt & vinägerrostade nötter 70
Gröna Oliver, citron & lagrad ost 85
Ostron, Fine de Claire & Schallottenvinägrett 50
Krispiga svålar från Ibericogris 75
Förrätter
Dillkokta räkor (200gr) 195
Surdegsbröd, citron, dillmajonäs eller rouille
Bistrons Räksallad 195
Svensk Isberg, sprättägg, rödlök, dillrimmad gurka,
mild grön chili, krutong & citronsyrad grädde
Löjrom från Kalix (30g) 365
Smetana, rödlök & Ramslökskapris & Varm ”smörbulle”
Dagens Skaldjur
Se tavla
Varmrätter
Småländska Isterband225
Dillstuvad potatis, sommarkål, cidersenap & betor
Provencalsk Fiskkastrull a la Marseille275
Vita fiskar, Blåmusslor, fänkålscrudité & rouille
Biff Minut295
Café de Parissmör, Öländsk tomat, riven pepparrot & kapris
Dagens Fisk
Se tavla
Meny Morfar
Årgångsmatjes
Potatiscrème, 3*lök, kapris & brynt smör
(195)
——
Grytstekt Tupp från Munka Ljungby
Späda morötter, Tuppkorv, dragon & sötsyrlig gurka
(295)
——-
Tatin på Eliseäpple
Salt karamell, persika & vanilj
(135)
3 rätter 495
Dryckespaket 335
Ost/Dessert
Morbier
Krusbär, öländsk timjanshonung & rostade solroskärnor 155
Rabarber & Jordgubbs”Pavlova”
Nötmaräng, Bistrons Mjukglass & Salt karamell 135
För dom små
Köttbullar, nypotatis, gräddsås & lingon125
KVÄLLSMENY
Snacks
Salt & Vinägerrostade nötter 70
Gröna Oliver, citron & lagrad ost 85
Ostron Fine de Claire, schallottenvinägrett 50/st
Krispiga svålar av Ibericogris 75
Förrätter
Vit Sparris AA
Knyte på ”Gammelknas”, Grönpepparskum & Vattenkrasse195
Kein Name, Riesling Trocken, 2023, Rheinhessen, Tyskland115/440
Terrin på Linderödslägg
Jordärtskocka, naturlig anklever, Öländska tomater & flädervinägrett
La Chevalière, Pinot Noir, 2022, Pays d’Oc, Frankrike145/595
Hummer & Kastanjechampinjon
Färska Spritärtor, Dillmorötter från Solmarka gård & gult currysmör235
Pascal Bouchard, Petit Chablis Blancs Cailloux, 2022, Chablis, Frankrike165/695
Varmrätter
Griljerad Spetskål från Billinge
Krispig Vitlök från Solmarka gård, Österlensparris, Vitost & Sesam265
La Chevalière, Pinot Noir, 2022, Pays d’Oc, Frankrike145/595
Torskrygg, krokfångad från Kattegatt
Hjärtmusslor, Vermouth, glacerade Vaxbönor & Lardo 425
Pascal Bouchard, Petit Chablis Blancs Cailloux, 2022, Chablis, Frankrike165/695
Tjärad Majskyckling
Grekiska Oliver, rostad Blomkål, Pimientopuré & Syltad Citron 295 Bodegas Protos Roble, 2022, Ribera del Duero, Spanien 145/595
”EXTRAVAGANZA”
Hängmörad Tomahawk
”Café de Paris”smör, Sparris från Österlen & Öländska tomater
900-1000g, bra att dela (30 min)
1100
Ost & Dessert
Morbier
Krusbär, Öländsk Timjanshonung & salt ”Munk” 155
La Chevalière, Pinot Noir, 2022, Pays d’Oc, Frankrike145/595
Rabarber & Jordgubbs ”Pavlova”
Nötmaräng, Bistrons Mjukglass & Salt Karamell135
Moscato d’Asti, Ceretto, Piemonte, Italien
105/405
Vi reserverar oss för skrivfel och ändringar i menyn.
I en unik havsnära restaurangmiljö vill vi på Mormors Bistro med mathantverk och noga utvalda råvaror ge dig en upplevelse för alla sinnen. Vi tillagar allt med ekologiska/närodlade råvaror, så långt det är möjligt. Under 2024 kommer vi att lyfta Bistron till en högre nivå tack vara Anders och Mikaela Vendel med team.
Varmt välkommen!!