Meny

Vi har en levande meny som ändras efter tillgång, säsong och kvalitét varje dag.

SOMMARLUNCH


Snacks & mindre

Salt & vinägerrostade nötter 70

Gröna Oliver, citron & lagrad ost 85

Ostron, Fine de Claire & Schallottenvinägrett 50

Krispiga svålar från Ibericogris 75

Förrätter

Dillkokta räkor (200gr) ​​​195

Surdegsbröd, citron, dillmajonäs eller rouille

Bistrons Räksallad ​​​195

Svensk Isberg, sprättägg, rödlök, dillrimmad gurka,

mild grön chili, krutong & citronsyrad grädde

Löjrom från Kalix (30g)​​​ 365

Smetana, rödlök & Ramslökskapris & Varm ”smörbulle”

Dagens Skaldjur

Se tavla

Varmrätter

Småländska Isterband​​​225

Dillstuvad potatis, sommarkål, cidersenap & betor

Provencalsk Fiskkastrull a la Marseille​​275

Vita fiskar, Blåmusslor, fänkålscrudité & rouille

Biff Minut​​​​295

Café de Parissmör, Öländsk tomat, riven pepparrot & kapris

Dagens Fisk

Se tavla

Meny Morfar

Årgångsmatjes

Potatiscrème, 3*lök, kapris & brynt smör

(195)

——

Grytstekt Tupp från Munka Ljungby

Späda morötter, Tuppkorv, dragon & sötsyrlig gurka

(295)

——-

Tatin på Eliseäpple

Salt karamell, persika & vanilj

(135)

3 rätter 495

Dryckespaket 335

Ost/Dessert

Morbier

Krusbär, öländsk timjanshonung & rostade solroskärnor 155

Rabarber & Jordgubbs”Pavlova”

Nötmaräng, Bistrons Mjukglass & Salt karamell 135


För dom små

Köttbullar, nypotatis, gräddsås & lingon​125

KVÄLLSMENY

Snacks

Salt & Vinägerrostade nötter 70

Gröna Oliver, citron & lagrad ost 85

Ostron Fine de Claire, schallottenvinägrett 50/st

Krispiga svålar av Ibericogris 75

Förrätter

Vit Sparris AA

Knyte på ”Gammelknas”, Grönpepparskum & Vattenkrasse​195

Kein Name, Riesling Trocken, 2023, Rheinhessen, Tyskland​​115/440

Terrin på Linderödslägg

Jordärtskocka, naturlig anklever, Öländska tomater & flädervinägrett

La Chevalière, Pinot Noir, 2022, Pays d’Oc, Frankrike​​145/595

Hummer & Kastanjechampinjon

Färska Spritärtor, Dillmorötter från Solmarka gård & gult currysmör​235

Pascal Bouchard, Petit Chablis Blancs Cailloux, 2022, Chablis, Frankrike​165/695

Varmrätter

Griljerad Spetskål från Billinge

Krispig Vitlök från Solmarka gård, Österlensparris, Vitost & Sesam​265

La Chevalière, Pinot Noir, 2022, Pays d’Oc, Frankrike​​145/595

Torskrygg, krokfångad från Kattegatt

Hjärtmusslor, Vermouth, glacerade Vaxbönor & Lardo ​​425

Pascal Bouchard, Petit Chablis Blancs Cailloux, 2022, Chablis, Frankrike​165/695

Tjärad Majskyckling

Grekiska Oliver, rostad Blomkål, Pimientopuré & Syltad Citron 295 Bodegas Protos Roble, 2022, Ribera del Duero, Spanien 145/595

”EXTRAVAGANZA”

Hängmörad Tomahawk

”Café de Paris”smör, Sparris från Österlen & Öländska tomater

900-1000g, bra att dela (30 min)

1100

Ost & Dessert​

Morbier

Krusbär, Öländsk Timjanshonung & salt ”Munk” ​​155​

La Chevalière, Pinot Noir, 2022, Pays d’Oc, Frankrike​​145/595

Rabarber & Jordgubbs ”Pavlova”​

Nötmaräng, Bistrons Mjukglass & Salt Karamell​​135

Moscato d’Asti, Ceretto, Piemonte, Italien ​​​

105/405

Vi reserverar oss för skrivfel och ändringar i menyn.

I en unik havsnära restaurangmiljö vill vi på Mormors Bistro med mathantverk och noga utvalda råvaror ge dig en upplevelse för alla sinnen. Vi tillagar allt med ekologiska/närodlade råvaror, så långt det är möjligt. Under 2024 kommer vi att lyfta Bistron till en högre nivå tack vara Anders och Mikaela Vendel med team.

Varmt välkommen!!